Træningsøvelser du kan udføre på arbejdet

| | 0 Comments

Vidste du at du kan træne på arbejdet? Der er mange mænd og kvinder, som sørger for at være fysisk aktive på arbejdet. Ikke alene kan det give dig mere energi til at komme igennem dagen. Du kan også leve en mere aktiv livsstil, og slappe mere af, når du kommer hjem. 

Gå en rask tur 

Hvis du har en lang frokostpause, eller mulighed for at arbejde, mens du er væk fra din computer, kan du gå en tur. Det kan fx være at du taler meget med kunderne i telefonen. Måske kan du ikke få tiden til at gå i din frokostpause på en halv til en hel time. Men det kan du faktisk bogstaveligt talt. 

Hippokrates sagde i tidernes morgen ”at gå er menneskets bedste medicin.” Du kan gå en tur mens du taler i telefon, eller blot for at strække benene. Det kan være en god ide at gå i mindst tyve minutter for at få sat gang i forbrændingen. Men hvis du kun kan gå i 5-10 minutter, er det bestemt bedre end ingenting. 

Træningsøvelser til arbejdspladsen

Hiv fat i en kollega eller træn nogle korte øvelser alene. Du kan for eksempel stille dig op med en udstrakt krop og tage fat i den ene ankel. Her skal du trække halen op mod balden, ligesom du sikkert har gjort med denne form udstrækning før. Sørg for at gøre det i 30 sekunder og skift til det andet ben. 

Hvis du bruger mange timer bag en computerskærm, kan det være hårdt for ryggen og skuldrene. Derfor kan du også lave skuldercirkler bagud. Her skal du placere dine fingre ovenpå dine skuldre. Herefter skal du bevæge dine albuer bagud med en stor cirkel og gentage den øvelse 15 gange.

Du kan naturligvis gøre det ad flere omgange og holde en pause på ca. 30 sekunder mellem øvelserne. 

Nakken kan også blive udsat af de mange timer ved et skrivebord. Derfor kan du med fordel træne hoveddrejning til siden. Du skal bare dreje dit hoved først til den ene side, og derefter til den anden side. Det handler om at dreje det så meget som du kan. Vi anbefaler at du gentager øvelsen mindst ti gange til henholdsvis den højre og venstre side.

Overveje at stå op og arbejde

Ligesom at du kan gå og tale i telefon, kan du også stå op med din computer. Der er mange mænd og kvinder, som arbejder med hæve-sænk skriveborde. Måske føles det ikke som fysisk træning, men du træner hele kroppen, når du står op i flere minutter eller timer og arbejder med din computerskærm og de andre ting på skrivebordet. Du vil hurtigt opdage hvordan du bliver fysisk stærkere i hele kroppen.