Træning kan rette op på skader forbundet med en stillesiddende livsstil

| | 0 Comments

Er du bange for at din stillesiddende livsstil har påvirket dit helbred? Så er der heldigvis gode nyheder, da undersøgelser fra UT Southwestern Medical Center viser at du kan rette op på skaderne.

Undersøgelserne blev foretaget i løbet af fem år hvor en gruppe af 53 deltagere mellem 45 og 64 år skulle testes for at det kunne blive bevist hvor vigtig træning er især for hjertets helbred. Undersøgelserne viser at hyppig træning vil forbedre dit overordnede helbred, hvis du begynder før du er 65 år gammel.

Undersøgelserne viste at der skal trænes mindst fire eller fem gange om ugen og det kunne være alt fra intensiv træning i 30 minutter hvor pulsen kommer højt op, moderat træning i en time som fx cykling eller tennis eller styrketræning. Det er vigtigt at det er træning mindst fire gange om ugen, ellers er det ikke godt nok til at mindske risici for problemer med hjertet.

Undgå den stillesiddende livsstil

En af de bedste løsninger til at rette op på en stillesiddende livsstil er at ændre din livsstil. Hvis du sidder foran computeren på arbejdet og sidder foran TV’et derhjemme om aftenen, så øger det risikoen for sygdom. Canadiske studier viser at lige meget hvor meget du træner, så stiller du træskoene tidligere end andre, hvis du sidder meget ned i løbet af dagen.

Udover risici for hjertekarsygdomme, så øger en stillesiddende livsstil også risici for sukkersyge, depression og overvægt. Derfor er det vigtigt at du bevæger dig mere. Når du står op, så træner du dine muskler mere og får sat gang i forbrændingen. Dette forebygger de skadelige virkninger det kan have på din krop at sidde på en stol.

Hvis du arbejder på et kontor, så anbefales det at du rejser dig op og går en tur rundt i lokalet i to minutter mindst tre gange i timen. Du kan også stå op og arbejde, selv på et kontor. Undersøgelser fra Australien viser at hvis du står op og arbejder to timer om dagen i stedet for at sidde ned, så kan du opnå et sundere kolesteroltal og få et mere stabilt blodsukker.

I Storbritannien har de også studeret dette område og er kommet frem til at du forbrænder flere kalorier, når du står op. I et forsøg hvor britiske forskere fik folk på et kontor til at stå op og arbejde mindst tre timer om dagen i en uge viste det sig at de forbrændte 50 kalorier ekstra i timen. Dette bliver altså til 750 ekstra kalorier om ugen og helt op til 30.000 kalorier på et år. I stedet for at løbe syv marathoner på et år kan du arbejde stående tre timer om dagen, det svarer nemlig til det samme.

Måske kan det være svært at blive motiveret til at stå op og arbejde, men du kan fx gøre det ved at holde stående møder eller ved at arbejde bag et bord, som kan hæves og sænkes. Du kan også gøre en konkurrence ud af det med kollegaerne for at gøre det sjovere at have en mere aktiv hverdag.

Leave a Reply