Sådan kan du overvinde afhængighed af sport betting med motion

| | 0 Comments

Føler du at din sport betting har taget overhånd? Tror du, at du bruger bonuskoder som Nordicbet bonus 2019 for ofte? Så kan du overvinde din afhængighed med at dyrke sport i stedet for at satse alle dine penge på sport. Undersøgelser viser at motion er en alternativ form for humørmedicin, så du kan blive høj af at være fysisk aktiv i stedet for at blive høj af gambling mens det går ud over både din økonomi og dit helbred.

Sport betting er ikke altid dårligt  

Sport betting er ikke altid negativt. Faktisk er det langt fra realiteten. Der findes flere millioner personer, som placerer penge på odds på fx fodbold og taler med sine venner og familie om det. Det er generelt en socialt accepteret aktivitet, som man overhovedet ikke bør være flov over eller at føle et behov for at man skal gemme det væk. Betting på sport er en fin aktivitet til at tjene nogle ekstra lommepenge, så længe at det foregår på kontrolleret vis.

Risici forbundet med sport betting

Betting på sport er pengespil og der er altid en risiko for at du vil tabe penge. Faktisk viser undersøgelser at mere end 100.000 danskere dagligt placere penge på sport, men at det er de færreste, der tjener penge på det i det lange løb. I de fleste tilfælde går det lige op i henhold til investering og tab, mens andre taber lidt penge i det lange løb.

En sejr er aldrig garanteret, for intet er jo sikkert i sport, som generelt er meget uforudsigeligt. Det er også denne ekstra spænding, som mange er så vilde med og som er årsagen til at de overhovedet kan finde på at satse sine penge på fx amerikansk fodbold.

Men sport betting kan både føre til negative udbrud, store økonomiske tab og der er en risiko for at blive afhængig. Med denne form for gambling kan folk blive høje på grund af de endorfiner, der bliver udløst både når vi vinder eller taber et væddemål. Dette kan have en positiv effekt på lindring af fx depression eller andre smerter i kroppen, men det kan også have en negativ effekt, hvis du bliver afhængig.

Sport kan hjælpe i kampen mod sport betting afhængighed

Som nævnt i begyndelsen kan sport hjælpe, hvis du er blevet afhængig af sport betting. Ligesom med gambling, så kan du få udløst endorfiner, når du dyrker motion og her har du ikke dine penge på spil.

Faktisk er denne fornemmelse af et ”rus” gennem kroppen noget der kan sammenlignes med euforiserende stoffer, men når det kommer til sport, så kommer du ind i en positiv cirkel i stedet for.

I forbindelse med endorfiner og fysisk aktivitet vil din krop bede dig om flere endorfiner helt automatisk, når den er i underskud. Du vil få lyst til at bevæge dig og dette er altså en positiv cirkel, som udløser positive stoffer til hjernen, som blandt andet fører til godt humør. Derudover passer du også på dit helbred, mens du forlænger din levetid, når du regelmæssigt er fysisk aktiv.  

Hvis du oplever problemer med at din krop beder dig om endorfiner forbundet med gambling kan du altså prøve på at overvinde afhængigheden med at dyrke motion i stedet for. På den måde kan du stadigvæk gentagende opleve det fantastiske rus af glæde i kroppen.

Leave a Reply