Hvilken form for træning passer bedst til dig – i træningscentret eller derhjemme?

| | 0 Comments

Hvis du har svært ved at finde ud af hvilken form for træning, der passer bedst til dig, så kan du læse denne artikel hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved henholdsvis hjemmetræning samt træning i fitnesscentret.

Fordele og ulemper ved hjemmetræning

En af de største fordele ved hjemmetræning er at du kan træne, når som helst. Der er ikke nogen åbningstider, som påvirker hvornår på dagen du kan få sved på panden. Derudover kan det være en fordel at du kan træne i lige det tøj, som du ønsker. I nogle fitnesscentre kan du måske føle et behov til at se godt ud eller føle ubehag ved at vise for meget hud. Denne problematik undgår du med hjemmetræning. Derhjemme vil du også altid have plads og du skal ikke vente i kø til at bruge en specifik maskine.

En anden åbenlys fordel er at det er billigere at træne derhjemme. Du skal ikke betale abonnement, gebyrer eller løbe enhver form for risici for afmeldingsgebyr. Hvis du har langt til det nærmeste træningscenter, så sparer du måske også penge på benzin eller offentlig transport. Dog kan det godt i længden blive dyrt at træne derhjemme, hvis du netop skal investere i de dyre maskiner, som står oppe i det lokale fitnesscenter. Bare et løbebånd eller en indendørs cykel kan hurtig blive til en dyr investering, alt afhængigt af hvor meget den bliver brugt.

Fordele og ulemper ved trænings i fitnesscentret

Som medlem i et træningscenter har du adgang til flere forskellige timer med træner, som kan give motivationen et skub i den rigtige retning. Hvis du er tilmeldt en fitnesskæde, så kan du endda nyde din foretrukne aktivitet flere gange om ugen, hvis du fx er vild med at danse zumba, så kan du nyde dans til god musik imens du forbrænder en masse kalorier i mange forskellige danske fitnesscentre.  

 

Det kan også være sjovere at træne i et træningscenter med andre personer. Netop det at hjemmetræning kan blive kedeligt i længden og dermed påvirke motivationen på negativ vis er en af fordelene ved at tage op i det lokale træningscentre, hvor du konstant kan blive inspireret og måske undgå at køre død i træningen.

At træne i et træningscenter kan også forhindre eventuelle distraheringer som at tage telefonen, hvis den ringer eller at tale med familien hvis din bedre halvdel eller børn lige har et spørgsmål. Når du træner derhjemme kan du have nemmere ved at afbryde træningen fordi du lige pludselig kommer i tanke om noget du skal nå, mens træning får førsteprioritet i fitnesscentret. Men det kommer an på hvordan du er som person, da der også findes personer, der bliver distraheret af larm som fx støj fra andre personer eller musik, som blæser igennem højtalerne i fitnesscentret. Spørgsmålet handler mest af alt om du får udnyttet dit medlemskab, hvis du vælger at tilmelde dig et træningscenter. Et abonnement til fitness kan hurtig blive til en høj og unødvendig udgift, hvis du ender med at blive ”månedens gæst”.

Leave a Reply