Passer personlig træning eller gruppetræning mest til dig?

| | 0 Comments

Her på siden får vi efterhånden svaret på mange forskellige spørgsmål til træning og i dag dækker vi hvorvidt personlig træning eller gruppetræning er bedst. I denne artikel kan du læse om begge former for træning og forhåbentligt vurdere om hvad der lyder til at være bedst for dig.

Personlig træning er mere personlig

En af de største fordele ved personlig træning er at der er tale om en-til-en træning hvor du er i fokus. Al din træners opmærksomhed vil være rettet mod dig i en session med en personlig træner. Dermed kan du bedre sikre det bedste resultat af din session. Når du arbejder med en personlig træner vil du også ofte blive presset mere til det yderste til at gentage øvelsen et par ekstra gange.

I træning med en personlig træning er du også mere fokuseret på dine individuelle mål. Før du overhovedet går i gang vil i sammen fastlægge en plan alt efter dine mål og de øvelser, som du træner vil være skræddersyet efter dine behov. Dette betyder også at hvis du lider af en skade eller på et tidspunkt får problemer med fx dine knæ, så kan hver træning blive planlagt alt efter din fornemmelse i kroppen for at undgå yderligere skader.

Du er mere bundet til træningen med en personlig træning. Her har du sagt ja til at arbejde med en træner og også betalt en betydelig sum penge for det hvilket betyder at du er påkrævet at dukke op. Du vil nok ikke aflyse i sidste øjeblik, da det betyder at du vil miste dine penge.

Derfor skal du vælge gruppetræning

Der findes personer som ikke er tilpasse med at træne en-til-en. De foretrækker ofte i stedet at træne sammen med en gruppe. Dette kan blandt andet være på grund af musikken, som er en del af oplevelsen eller energien og spændingen, der opstår af at være flere om at træne sammen i en gruppe.

Gruppetræning er også mere socialt af samme årsag. Hvis du gentagende gange dukker op til den samme klasse, så kan du danne nye venskaber med andre personer, som også kommer tit til den klasse. Basen er lagt for et venskab da i allerede har en ting til fælles og dette gør det nemmere at bryde isen.

Generelt er gruppe fitness også mere økonomisk. I de fleste fitnesscentre kan du deltage i klasser af forskellige former for træning som fx core-træning, zumba, spinning og meget mere. Dette er i flere tilfælde dækket af det kontingent, som du allerede betaler og derfor skal du ikke betale ekstra for at have en form for træner, der hjælper dig på rette vej med at komme i form.

Mens en-til-en træning er fokuseret på dine behov, så er gruppetræning fokuseret på din generelle fitness. Ofte får du trænet hele kroppen, når du vælger at deltage i en time med fx zumba, pilates, yoga osv. og dette er også en fin måde at vedligeholde formen.

Konklusion

Som det er med mange andre ting i livet, så handler det om hvad du foretrækker og det kan ofte være en blanding. Som nybegynder eller hvis du er i gang med et større vægttab, så kan en personlig træner hjælpe dig på rette vej, men det er ikke usandsynligt at han/hun også vil anbefale dig at prøve fx pilates eller en anden form for gruppetræning.

Leave a Reply