Kredsløbstræning vs. vægtløftning

| | 0 Comments

Det føles som en evig debat. Er kredsløbstræning eller vægtløft bedst? Hvad skal du fokusere mest på i træningscenteret? Det forsøger vi at svare på nedenfor. 

Hvad er bedst for dig?

Før vi kigger på fordelene ved kredsløbstræning og vægtløft, er det vigtigt at fremhæve at det både kan afhænge af smag og behag samt hvornår du træner. De fleste har en træningsplan, som kombinerer kredsløbstræning med vægtløftning. Det er nærmest det samme at sige om det er bedste at bruge en Spillehallen bonuskode eller en betting bonus til at spille online. Måske har du mest til at spille spil på et tidspunkt og fokusere på sportsvæddemål på et andet tidspunkt.  

Er det bedst at træne kredsløbstræning eller vægtløft først?

Mens mange foretrækker at træne enten kredsløbstræning eller vægtløft, ønsker andre at træne begge dele. Her er spørgsmålet til en million altid om det er bedst at træne kredsløbstræning eller vægtløft først.

Grunden til at det bliver spurgt ofte, er at eksperterne typisk er uenige. Mange fitness eksperter anbefaler at træne kredsløbstræning efter vægtløft. Det skyldes at teorien er at du risikerer at bruge meget af din energikilde til styrketræning med din kredsløbstræning, hvis du gør det først. På den måde risikerer du at gøre dine muskler trætte før du skal bruge dem til den mere krævende aktivitet.

Dog argumenteres det også at styrketræning først vil smide kulhydrater i form af sukker eller glykogen. Derefter fremmer det fedtforbrændingen i forbindelse med kredsløbstræningen på grund af den manglende sukker i form af energi. Det vil sige at der er folk, som argumenterer at du risikerer at bruge al din energi på styrketræning, og det vil påvirke din kredsløbstræning på negativ vis.

Hvilken træning er bedst til vægttab?

I sidste ende vil de fleste sikkert gerne vide hvorvidt det er bedst at træne kredsløbstræning eller vægtløft til at smide de ekstra kilo. Mange forskere argumenterer at du kan forbrænde flere kalorier per session med kredsløbstræning. 

Tag fx hvis du vejede 73 kilo, og trænede i en halv time. Det ville give dig mulighed for at forbrænde ca. 250-350 kalorier alt efter dit tempo. Men hvis du træner styrketræning i en halv time, vil du sikkert forbrænde mellem 150 og 220 kalorier.

Men så nemt er det ikke at komme til en konklusion. Der er mange, som fokuserer på at få større muskler, for at tabe vægt. Det skyldes at jo stærkere du er, desto flere kalorier vil du forbrænde i din hverdag.

Der er blandt andet undersøgelser, som viser at mænd, som styrketræner, opnår et øget stofskifte i forbindelse med hvile på op til ni procent. Hos kvinderne kan styrketræning ofte forbedre stofskiftet med omkring fire procent.

Hvilken træning foretrækker du?

Sidst, men absolut ikke mindst, er det altså bedst at du fokuserer på den træning, som du har lyst til. Mange ender med at springe træningen over dag ud og dag ind, når de ikke har lyst til den træning, som der står på programmet. Derfor er det bedst at du dyrker den sport, som du nyder at dyrke.