Hvad er et smart bånd og er det nødvendigt til fitness?

| | 0 Comments

Kært barn har mange navne. Det gælder især med de intelligente apparater, der er kommet frem i løbet af de seneste år. Måske har du hørt om de smarte bånd, intelligente bånd, intelligente armbånd, fitnessarmbånd eller andet lignende. Det hele dækker egentligt over det samme, og det kan du læse om nedenfor. 

En lille skærm på armen

Først og fremmest er der tale om et digitalt apparat, som du har rundt om dit håndled. I mange tilfælde kan du gennemføre mange af de samme funktioner, som du fx kan gøre på en smartphone. 

Mens vi ikke direkte kan surfe og bruge en bonuskode på https://www.kampagnekode.org/, kan vi tage billeder, ringe, skifte sange i Spotify og andre lignende funktioner. Det gør altså at du kan gemme vores mobil væk, mens vi dyrker fitness.

Spis godt

Træning handler naturligvis om meget mere end blot fysisk aktivitet. Det handler også om at have en sund og varieret kost. Måske har du ikke en notesbog eller din mobil lige ved hånden, og derfor kan det være svært at notere hvad du spiser. 

Heldigvis kan du bruge de intelligente ure til netop dette. Dermed kan du spise med en hånd, og registrere maden med den anden hånd. Det er endnu en fordel, som kan argumentere for at det er en god ide at have et intelligent fitnessarmbånd.

Følg dine fremskridt

Med et fitnessarmbånd, kan du følge dine fremskridt med din træning. Fx kan du sætte et mål om at gå 15.000 skridt om dagen. Her kan du følge dine mål ikke alene ved at lade dit intelligente bånd på håndledet måle dine skridt. Du kan også få påmindelser om at gå mere, hvis du er langt fra dit mål. Dermed er det som en fitness kammerat, der hjælper dig med at nå dine mål. 

Sov godt

De fleste drømmer bogstaveligt talt om at sove godt. Det kan du få hjælp til med et fitnessarmbånd, som altså hjælper med meget mere end fitness. Ifølge undersøgelser anbefales det at voksne sover mellem syv og ni timer hver nat. 

Du kan indstille dit intelligente armbånd til at måle din søvnrytme, hvor meget eller hvor lidt du bevæger dig om natten, registrere hvornår du går i seng og står op osv. Ikke alene hjælper det dit humør, en god søvn kan også hjælpe dig med at have mere energi til træning, yde bedre, være mere produktiv og meget mere. 

Mål din puls og dit hjerte  

Måske er dette punkt mest til dem, som er ved at være oppe i årene. En stor fordel ved et fitnessarmbånd er at det ikke alene hjælper os med træning, som vi allerede har gennemgået med søvnen, det hjælper også med at vi generelt er sunde. 

De nyeste generationer af intelligente armbånd måler din hjerterytme og din puls, og der findes endda ure, som kontakter alarmcentralen, hvis det bliver nødvendigt. Forhåbentligt bliver det ikke nødvendigt, men det er endnu en stor fordel ved disse smarte bånd eller ure, eller hvad du ellers vil kalde dem.