Er dyrt udstyr virkelig nødvendig for at komme i form?

| | 0 Comments

Menneskene har trænet i mere end de seneste 3000 år. Så vi kan allerede nu svare på at dyrt udstyr ikke er nødvendigt for at komme i god form. Faktisk betyder ordet ”gymnasium” et sted hvor man træner nøgen. Selvfølgelig er det ikke normalt at træne nøgen nu til dags, men ordet dækker stadigvæk over gymnastiksalen hvor du kan styrke din krop takket været træning. Vi gennemgår nogle af de mest økonomiske løsninger til at komme i god form.

Tænk tilbage på barndommen

Du kan forbrænde op til 1000 kalorier i timen med et sjippetov. Dette er en billig løsning til træning, da redskabet ikke koster det hvide ud af øjnene. Du kan fx starte ud med et helt almindeligt sjippetov, som du sikkert allerede kender fra din barndom. Derefter kan du investere i mere avancerede sjippetov, som fx kan være udstyret med en kuglelejr, som gør at sjippetovet kan komme hurtigere op i fart, så du kan få mere sved på panden.

En anden effektiv aktivitet, som vækker minder fra barndommen er at svinge en hulahopring rundt om livet. Med en helt almindelig hulahopring kan du forbrænde 100 kalorier med femten minutters træning og ved at investere i en Powerhoop, som er en hulahopring med vægt, så kan du tabe dig hurtigere. Faktisk siges det at du kan tabe helt op til fem centimeter om livet ved at træne med en hulahopring i tre uger og det bedste af det hele er at det også er sjov træning, hvor det gælder om at holde tungen lige i munden.

Gratis træning

Du kan også træne uden at det koster noget som helst. Du kan fx gå dig slank ved at gå en gåtur i et rask tempo hver dag. At gå er en af de mest effektive former for slankemotion, da det er de færreste, der vælger at springe en gåtur over. Det kan være svære at hive sig selv op for sofaen, hvis det handler om at løbe en tur eller at tage op i træningscentret sammenlignet med at gå en tur.

Alt efter din vægt og dit tempo forbrænder du omkring 300 kalorier i timen ved at gå. Derudover styrker du dine muskler især i området omkring ballerne og dine lår og dette hjælper forbrændingen på længere sigt. Det kan være en god ide at planlægge en lidt udfordrende rute med bakker, da dette også styrker musklerne og når du øger muskelmassen, så øger du også forbrændingen af din krop.

Andre former for effektiv gratis træning er diverse styrketrænende øvelser som armbøjninger, mavearmbøjninger, planken og andre øvelser som blot kræver at du er godt klædt på og det behøver jo heller ikke at koste guld og grønne skove.

Leave a Reply